Portioner av välsmakande lax, för 4
- 4 x 125 g lax, utan skinn
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 medelstora morötter
- 1/2 purjolök, den gröna delen av stjälken
- 1 röd paprika
- 4 msk smör
- 2 dl passerade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande fond
- cayennepeppar
- tärnad fetaost i olja, kryddad
- 4 bitar aluminiumfolie, stora som en skärbräda ungefär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Finhacka den gula löken samt vitlöken
3. Strimla (julienne:a) purjon, morötterna och paprikan
4. Koka hastigt upp grädde, passerade tomater, cayenne, buljong
och örtkrydda, detta kallar jag sås nedan
4. Lägg ut foliebitarna på köksbänken, vik upp kanterna något
för att forma ett paket
5. Lägg på lax och fördela ut grönsakerna rättvist
6. Lägg fetaost på toppen, ungefär åtta bitar per paket
7. Klicka över en matsked smör, per paket
8. Portionera ut såsen
9. Vik ihop paketen noga och grädda 25 minuter
För den som inte önskar köra LCHF-style smakar det mumma med tärnad potatis i. Du kan även byta vispgrädden mot matlagningsvarianten, skippa smöret, lägga till palsternacka- the sky is the limit :)
Om jag ätit annorlunda skulle jag lätt valt pressad potatis till.
Jessicas dressing, "storkok"
- 1 1/2 dl rapsolja av god kvalitet, gärna skaunsk
- 1/2 dl balsamvinäger
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk honung
- 1 1/2 msk Dijonsenap
- provencalsk örtkrydda
- salt
- vitpeppar
Rör samman allt och krydda efter smak. Blanda, blanda, blanda- ta verkligen i, använd ordentlig skål, veva på. Klicka i mer senap ifall det skulle vilja på att separera.
Förgyller vilken sallad som helst. På riktigt.
Konsistensen ska vara som som sirap och inte skiktad innan du nått målet.
Smaklig spis!
Konsistensen ska vara som som sirap och inte skiktad innan du nått målet.
Smaklig spis!
♣
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar