rödbetscarpaccio med chèvrecreme, saffransdressing och rostade pinjenötter |
timjansmör |
marinerade oxfilé-spett |
tålmodigt smörstekt sparris |
använd gärna en snygg kniv till det hemrörda smöret istället för att rulla det |
Har under dessa månader, som nybliven lchf-are, arbetat fram ett perfekt tillbehör till kött. Numera saknar jag faktiskt inte pasta, ris, potatis och vitt bröd. Håll till godo!
Mandelpanerad aubergine
- 1 stor aubergine
- mandelmjöl
- fiberhusk
- 1 ägg
- smör till stekning
- 1 förpackning mozzarella
- 20 blad färsk basilika
- 2 tunt skivade tomater
- rikligt med riven parmesan
1. skiva auberginen tunt (3 mm)
2. vattna ur genom att salta, låta dra och pressa ur resterande vätska
3. doppa var skiva först i uppvispat ägg, sedan i fiberhusk och sist i mandelmjöl
4. stek på hög värme i rikligt med smör
Supergott som det är! Men om du vill variera så jobba vidare genom att:
5. fördela en fyllning av mozzarella, basilika & tomat på ena halvan av var panerad aubergineskiva
6. vik därefter dubbel och lägg i ett ugnsfast fat
7. fortsätt på samma sätt med resterande
8. strö över parmesan & gratinera ca 15 min på 175 grader
Definitivt lchf, garanterat mumsigt. Smaklig måltid!
♥
Vi ska ta och prova det låter gott. Du kanske kan ordna en mapp här på sidan där du samlar dina recept så blir det lätt för oss andra att hitta igen dom.
SvaraRaderaPappa
Titta! ➛
RaderaNu ska jag bara gå igenom gamla inlägg och sätta etiketter.
Jag tittar men.... Jag vet inte på vad, jag hittade ingen länk i ditt svar.
RaderaTitta i menyn till höger så har jag lagt till etiketter. Det finns en som heter recept, där kommer jag samla dem :)
RaderaNu så kan jag se etiketterna, jag hade mobilversionen och då ser man inte menyerna till höger.
RaderaPappa
Åh vad gott det låter! Måste jag definitivt prova <3
SvaraRaderaVar verkligen gott. Visste inte att saffran och rödbetor var en sån bra kombo!
Radera