måndag, februari 4

Lördagens mathimmel




lördagens innan den åkte skjuts in ugnen


Långsamt tillagad karré, eget påhitt:

1 kg fläskkarré
2 morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
cayennepeppar
salt
provencalsk örtkrydda
soya
röd balsamvinäger
äppeljos

1. Skala och skär upp grönsakerna i harmoniska bitar. Lägg dessa i en ugnsfast form modell mindre och blanda runt. Slå över några matskedar koncentrerad äppeljos, ett par matskedar soya och ett par teskedar balsamvinäger.
2. Krydda karrén runt om med salt, cayenne och örtkrydda. Lägg köttbiten ovanpå grönsakerna.
3. Skjuts in i ugnen, 175 grader, ungefär en halvtimme eller tills ytan fått en fin skorpa.
4. Ta fram ytterligare en ugnsfast form och kupa över köttet. Tänker mig som en liten kuvös.
5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och stek i ytterligare tre timmar.

Servera en sallad med smakrik fetaost till. Billigt, gott och sköter sig själv.


Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar