lördag, mars 9

Improviserad kotlett





Ville kocka något överraskningsgott men hade udda och inte jätteroliga saker i kyl och frys. Trodde jag! Nedanstående recept är verkligen hittepå och blev så gott.


Improviserad torsdagskotlett

1,3 kg benfri kotlett i bit
1 gul lök
salt, peppar, örtkrydda, cayenne

Krydda kotletten runt om och lägg på ett generöst tilltaget ark folie. Fördela löken runt om och vik ihop till ett paket. In i ugnen på 175 grader i ca 2,5 timme eller tills köttet känns mört.
Ta ut ur ugnen, spara skyn till sås och lägg köttbiten i en ugnssäker form.

Glace:
3 msk smör
3 msk soya
1 tsk honung
cayenne

Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Pensla över köttbiten. In i ugnen på maxvärme för att ge köttet knaprig yta och fin färg, ca 15 minuter. Dra isär köttet med gaffel enligt bild ovan. Rustikt och trevligt.

Skysås:
Häll stekskyn i  en gryta och recucera till lämplig konsistens, maizena kan användas om du vill ha skyn lite såsigare. Tillsätt soya efter smak. Voila!

Jag serverade en chiliyoghurt och äggslungad wok till köttet. När vi värmde resterna blev det stekta haricot verts som tillbehör- tror det mesta fungerar.

Smaklig spis!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar