söndag, maj 19

Behov av att rensa luften


man ska ha husvagn

äppelblom med rapsfält i bakgrunden

skirt rum

glittrande & friskt




Satt på vårt favorithak och åt frukost i morse. Plötsligt gick strömmen, allt elektriskt surr tystnade och någon i lokalen skojade om att nu kommer Lucia. Personalen var snabba med att tända stearinljus och efter bara en liten stund kom det förlösande regnet med tillhörande åska. Är oerhört svag för både förlösande regn och mullrande åska- sätter mig helst av allt ute och beundrar på skådespelet.
Bilder från eftermiddagens sköna runda ute bland stock och sten. Gärdsgårdar och kossor. Rapsfält och äppelblom. Kullar och sluttningar.

Tack vare rusket och en dos beslutsamhet är huset minutiöst städat. Sådär välordnat och luftat som det annars bara är vid högtidligare tillfällen. Du vet, var sak på sin ursprungliga plats. Doftande av citronsåpa. Himlarns så befriande att ha rensat, kastat övertrötta blommor, dammat och fixat. Tappar i vanlig ordning mer energi innan jag börjat hugga i än under själva sessionen. Går ju egentligen raskt när vi väl sätter lite fart.

Nu ska jag kasta mig över inspirerande pyssel-tidning. Med benen högt och max ett halv öga fäst på hockeyfinalen. Söndagar är inte alls dumma. Inte alls.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar