onsdag, september 11

Leilas LCHF-bröd








200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
flingsalt


1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft
2. Blanda allt utom vallmofrön och flingsalt i en bunke och låt stå framme och svälla en timme
3. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper
4. Strö över vallmofrön och sparsamt med flingsalt
5. Grädda knäckebröden i ca 70 minuter
6. Låt svalna och bryt i bitar

Originalreceptet hittar du här.

---

Brödet är otroligt smarrigt! Min erfarenhet är att tiden i ugnen får förlängas med minst en kvart, har bakat två satser och fått samma resultat bägge gångerna. Men det har såklart att göra med hur bra din ugn är. Dessa kommer bli mumma till helgens ostbricka.

Och så gör vi vad vi kan för miljön, eller hur? Återanvänd bakplåtspappret och laga middagen i den redan varma ugnen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar