det här kan bli nåt |
dammade av en gammal bok, se hur rik på glädje en blir av att baka! |
Har för tillfället fullständigt snöat in på det här med att baka. Du vet redan. För jag har passerat stadiet av upprepning och nått till det som kallas tjat. Det är söndag och klockan har passerat elva på kvällen. Kärleken ligger under filt i soffan med två hundar och bok. Själv steker jag köttfärs och bakar- blev så grymt sugen på att pyssla piroger. Inte sugen som i hungrig, mer knådandet och skapandet som lockar. Slöa framför tv är bara inte riktigt min grej.
Under kvällens proviantering i den stora matbutiken förlorade jag mig fullständigt vid hyllmetrar av olika mjölsorter, sötningsmedel och fröer. Alla möjligheter gör att det snurrar i huvudet.
Nu när degen jäser hinner jag skriva några rader, plocka med pelargonerna, diska glasen vi köpte på dagens loppis och läsa receptet en gång till. För när det kommer till jästa degar har jag en himla massa att lära. Att baka passar mig bara så fint.
---------------------------
Liten uppdatering när klockan börjar närma sig vargtimmen. Pirogerna blev så fina, maken till deg! Har förberett för att köra ett recept till från boken- "Janssons skållade". Skållningen står och saftar till sig för att nå sin topp i morgon (idag) förmiddag och det borde jag också göra. Fast mer horisontalt.
mina första piroger är himla fina... |
...magisk deg! |
ser fram emot morgondagens knåp |
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar