söndag, januari 13

Het chokladmousse



dessa är underbart krispiga, fanns vid baksektionen på
vanlig matvaruaffär





... för 6 personer

Ingredienser:

140 g Lindt mörk choklad, chili
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde
en nypa vaniljpulver
3 msk Stevia Melis eller florsocker
3 msk starkt, bryggt kaffe
en liten nypa cayennepeppar
3 msk raw cocoa nibs (se bild)
2 st passionsfrukter

Så här gör du:

1. Smält chokladen över vattenbad
2. Vispa grädden, inte för hårt
3. Använd lite av chokladen till att på ett bakplåtspapper göra dekorationer till garnering, hjärtan kanske?
4. Häll över den smälta chokladen i en större skål och rör ner äggulorna, en i taget.
5. Rör även ner vaniljpulver, kaffe, florsocker, cayennepeppar och cocoa nibs. Blanda väl.
6. Vänd ner grädden i chokladblandningen. Lugnt och metodiskt men blanda väl.
7. Häll upp i små glas eller formar, det blir uppskattningsvis 3/4 dl till var och en.
8. Ställ svalt i ett par timmar och ta fram i rumstemperatur 20 minuter innan servering.
9. Piffa varje glas med en nypa raw cocoa nibs, en klyfta passionsfrukt och dekorationerna du tidigare gjort av choklad.

Jag har läst att havssalt ska passa utmärkt till mörk choklad och chili. Glömde strössla över på toppen innan servering, som det var tänkt men ska prova det nästa gång. Receptet är mitt eget hopplock, tror och hoppas du ska tycka om det.


Njut!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar