tisdag, september 10

Solen den skiner & laxen var god


en fin bit färsk lax

mmmmmm...



Vardagslax- god & snabb!

500 g färsk (eller fryst) lax
salt, peppar

1/2 paket Kvibille gräddädel
3 dl grädde
2 äggulor

1 påse Willys ärt- och bönmix (ärtor, sojabönor, kidneybönor & sockerärtor)

Tidsåtgång: 25 minuter
Ugn: 200 grader

# Lägg laxen i en ugnsfast form, köttsidan upp och krydda med salt och peppar. Stek i ugn på 200 grader, ca 20 minuter.
# Undertiden laxen tillagas; mosa ädelosten i en kastrull, häll på grädde och värm upp. När det börjar ryka, slå i två äggulor som redning och rör ordentligt. Fortsätt värma men låt inte koka- då blir såsen oaptitligt grynig.
# Stek grönsakerna i lite smör.

Redo att servera- gudagott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar