söndag, december 7

En juligt gemytlig helg


tillbaks på kiviks hotell

lyxigt, annorlunda julbord

tjusigt upplagd rögad ål & 
varmt serverat i trevliga burkar

lokalproducerat är gott


smygtitt in i restaurangen

hovmästaren känner ju jag-
superduktige & lika trevlige niclas!

tomten vaknade av sol i skägget

rentofflor inköpta på åhus julmarknad,
passar väl mig?

smygtitt in i mitt eget vardagsrum
denna söndagkväll




Känslan är att hela helgen gått i gemytets anda. Den enkla, snaskiga fredagskvällen här hemma, lördagen med julbord på favoritrestaurangen Kiviks Hotell och söndagen med klappjakt och julmarknad. Solen har visat sig korta stunder men fullt så grått som de senaste veckorna har det rakt inte varit. Granhandeln ett par hundra meter hemifrån är i full gång och jag blir sugen på att gå dit och inhandla en ståtlig Kungsgran.
Men jag försöker skala ned julen. Låta den handla mer om levande ljus, god mat, gott umgänge och mindre om hetsshopping. Kan känna att december rycker med mig i ett konsumeringstempo som jag egentligen inte kan försvara för mig själv. Inte så att jag får skulder i månader efteråt utan mer bara att jag är en lättlurad människa som villigt svävar iväg och får för mig att det behövs en ljusslinga till, en klapp till, en tomte till.

Åter till lördagens julbord på Kiviks Hotell- ohh, så gott och annorlunda det var! Torskbrandaden, ankterrinen, grissidan, örtaiolin, tryffelsalamin, den rödbetsgravade laxen, pepparrotssillen, brödet, den gravade hjorten... Allt det kalla var smakfullt upplagt på buffé och när vi var redo för det varma kom servitören in med godsaker som ställdes på vårt bord. Jag som först tyckte det kändes lite snopet att inte få plocka av det varma själv var så nöjd och mätt att jag inte ens orkade titta på dessertbordet! Kärleken gjorde ett tappert försök och tog en kopp kaffe tillsammans med varm chokladmousse. Det tror jag att han ångrade.
Men roligast av allt var att vi i dörren till restaurangen togs emot och kramades om av en tidigare kollega- Niclas. Vi har jobbat bra tillsammans och jag tror att vi har ett gemensamt pass kvar i "gamla roller". Han är oerhört duktig på att serva och en riktigt behaglig person som nu alltså är hovmästare i denna fantastiska restaurang. Snacka om att jag blev glad för hans skull och snacka om att de rekryterat rätt!

Under bilresan hem slog det om och blev med ens glashalt. Skönt nog glest med trafik på vägarna och de vi mötte körde försiktigt. Spännande hur det kan frysa på så hastigt trots plusgrader i luften.




❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar