måndag, mars 25

Livsfarliga bönor


märket "garant" säljs på hemköp och willys

snygga färger

bönor, wasabi & olja

redo för ugnen

bara att hugga in!




Vill tipsa om ett smaskigt och hyfsat nyttigt recept på snacks. Till detta använder du gröna sojabönor, även kallade makitokabönor eller edamamebönor- kärt barn har många namn. Originalreceptet hittar du här. Vet du vad det mest fantastiska av allt är? Att jag faktiskt hittat ett användningsområde för den tradiga "pulver"parmesanen, haha.


Wasabi- & parmesanbönor

1 paket (250 gram) gröna sojabönor
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl parmesanost i pulverform
10 cm wasabi-pasta
2 msk olivolja
salt, cayennepeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
3. Blanda olja med wasabi i en större skål.
4. Häll bönorna i wasabiblandningen och rör runt så att alla bönor täcks.
5. Strö över den torra blandningen pö om pö. Skaka om så att alla bönor får sin beskärda del av god panering.
6. Sprid ut bönorna på en bakplåtspapperstäckt ugnsplåt.
7. Grädda mitt i ugnen totalt 30 minuter. Rör om efter halva tiden.


Voila!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar