onsdag, mars 27

Min alldeles egna köttgryta


charlottenlök

glöm inte timjan & hela champinjoner

klar att avnjuta



Himla god och toppen att värma de dagar maten inte kan ta tid.

Säterivägens köttgryta


1-1,5 kg högrev
1 paket bacon
1 påse charlottenlök (ca 10 lökar)
15 medelstora champinjoner
2 stora vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 oxbuljongtärning eller fond
5-7 dl rött vin + mer att vid behov späda med
worcestershiresås

1. Strunta i att putsa högreven, jag lovar att den kommer kokas mör och fin. Tärna i önskad storlek. Bryn köttet i omgångar i smör & ordentligt het gjutjärnsgryta. Salta och peppra efterhand.
2. Skala charlottenlök, hacka vitlök, strimla bacon och ansa champinjoner. Plocka fram övriga ingredienser.
3. Stek hastigt lök, vitlök, champinjoner & bacon- direkt i grytan. Lägg i övriga ingredienser, även det brynta köttet. Fyll på med vin så det nästan täcker köttet.
4. Koka under lock på låg temperatur och låt köttet ta god tid på sig att bli riktigt mört.
5. Smaka eventuellt av med mer fond och worcestershiresås.


Servera pressad potatis, ris eller blomkålsduchesse till. Smaklig spis!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar