torsdag, september 12

Do try!


sallad med öron
näsan i blöt


Fullständigt enastående kyckling

5 bröstfiléer av kyckling
2 paket bacon
provencalsk örtkrydda (använde torkad)
1 förpackning crème fraiche paprika & chili
1 förpackning crème fraiche naturell
1 röd paprika, hackad
200 gram skogssvamp
salt
cajennepeppar
2 dl riven ost till gratinering


# Salta filéerna lätt och linda med bacon. Använde ca tre skivor per filé.
# Stek i panna till fin färg, krydda med provencalska örter och lägg i ugnsfast form.
# In i ugn på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
# Ta ut kycklingen och höj värmen till 250 grader.
# Blanda crème fraiche med hackad paprika, ditt val av svamp, lite salt, cajennepeppar samt mer örtkrydda- smaka av.
# Häll blandningen över kycklingen i formen och strö över riven ost.
# In i ugnen igen och låt få fin färg!


Serverade med stekta potatisplättar & en grönsallad!

Ibland kan jag tycka det är svårt att komma på roliga tillbehör för en festmåltid där lchf-tänket ska finnas med. Då potatis och lchf inte matchar försökte jag göra en vettig variant; kokade sex stycken medelstora potatisar, mosade och medan de fortfarande var varma höftade jag i riven ost, tre äggulor och en skvätt grädde. Salt och peppar. Formade till små biffar och stekte gyllene i smör.

Mycket gott och hade med råge mättat fyra hungriga!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar