måndag, november 18

Mot betalning gal ej näktergalen





Är vi överens om att näktergalen inte gal mot betalning?

Jag vill inte åka till New York bara för att ha sett skyskraporna eller besöka Indien bara för att få en referens. Jag vill inte gå in i väggen bara för att märka att det inte var värt det. Jag vill inte separera bara för att, i sammanhanget, betydelselösa åtaganden kräver mer än de betalar. Jag vill inte gå på tjejfest och prata kläder, smink och frisyr bara för att göra ytterligare en ytlig bekantskap.

Jag vill baka mina godaste kakor att bjuda vännerna på. Jag vill vandra i närmsta stora skog, göra upp eld och grilla en bit fläsk. Jag vill orka göra mitt bästa. Jag vill skoja, skratta, stånka, pussas och vara. Jag vill kunna sträckläsa en bok. Jag vill kunna spåra ur för en kväll.
Jag vill vara så långt ifrån glättigt prat jag bara kan komma.

---

Skrev ovanstående när hösten fortfarande bara var påtänkt. Kände att orden provocerade mig själv och därmed förmodligen andra. Lät det ligga på is och tycker med facit i hand att tankarna är viktigare än någonsin.
Önskar att det vore mer accepterat att mata den där lyckliga sidan av sig själv. Att nationalekonomi och andra konsumerande behov inte fick ta så stor plats. Att vi pratade mer mjuka värden. Att vi gjorde mer som näktergalen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar