torsdag, juni 21

Glad Midsommar!



På Säterivägen kommer vi fira som jag vet att många med oss gör; sill, färskpotatis, lax, ägghalvor, knäckebröd, gräddfil, lagrad ost, spröd gräslök och desserter i pluralis. Kanske rentav en Åhus-glass innan middagen?
Visste ni förresten att det vi i norra delen av landet kallar färskpotatis heter nypotatis i Skåne? Nypotatis låter så udda på något vis. En parentes.
Själv är jag en inlagd-sill-ÄLSKARE och tycker att detta är årets trevligaste högtid rent matmässigt. Att smycka maten och bordet görs också både enkelt och billigt under sommaren, gäller bara att vara kreativ.

Duken till middagsbordet struken, naglarna målade, flädersaften tappad på flaskor, en del blommor plockade, ölen på kylning och ja, läget under kontroll.
Nu jobb!
Önskar dig en fin högtid med alla de där ingredienserna som värmer hjärtat och ger tanken ro. Ta hand om dig själv och om varandra... Störst av allt är faktiskt kärleken!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar