tisdag, april 23

Knäckebröd






Bakade knäckebröd häromdagen. Var till en början grymt besviken över resultatet men ett par provsmakningar senare är jag såld och brödet slut. Gör inget alls för det är bara ett halvt gram kolhydrat per bit. Går att göra hur goda mackor som helst med denna bas. Finns även gott om plats för att vara spontan. Själv kommer jag till exempel byta ut den milda osten mot Västerbottenost och servera som innan-maten-godis alternativt till en len spenat- eller skaldjurssoppa. Tänk så snyggt att skära till långa pinnar och ställa fram på bordet i ett glas.


Knäckebröd med sesam- och linfrö, 8 bitar

1 dl skalat sesamfrö
1/2 dl linfrö
1 dl mild, riven ost
2 msk kallpressad rapsolja
2 kryddmått salt
1 ägg
(flingsalt att strö på)

1. Blanda allt utom flingsaltet som strös över innan brödet skjuts in i ugnen.
2. Bred ut till en rektangulär platta på bakplåtspapper, försök få kanterna jämna.
3. Strö över flingsalt.
4. Ställ in i ugnen 10-15 minuter på 175 grader.
5. Ta ut och skär i åtta bitar, eller var kreativ och välj själv, vänd varje bit och sätt in i eftervärme några minuter.



Ja, mamma och pappa- här hos oss kan vi gå ut i landet och hämta in gräslök. Växer så fint så!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar