tisdag, november 19

Min egen sol






I dag får jag vara min egen sol, ute femtio nyanser av grått. Inne så mörkt att lamporna redan är tända.
Men vad gör väl det när det enda huvudet vill är att pyssla och baka? Vill minnas att jag tjatade hål i huvudet på dig redan förra året men jag älskar julen. Lugnet, omtänksamheten, dofterna, ljusen, att vi alla blir lite vänligare och att tiden för familjen plötsligt är legal. Och så var vi inne på nationalekonomi och näktergalar igen... Skämt åsido. Omtänksamhet är för mig att laga maten från grunden, duka med finporslinet, sätta telefonen på ljudlöst, att gåvorna kommer från hjärtat och är väl uttänkta för var och en som ska motta dem. Under julen får jag sällskap att leva så där som jag skulle vilja ha det jämt. Kanske var jag italienare i mitt förra liv?

Redan till helgen tänkte jag tjuvstarta med lussekatter och glögg, en vän med lillknatte på besök, tur på julmarknad. God middag. Tända ljus. Frid.

Med lussekatter i tanke och långprommis i rygg hängde jag på låset när vår lilla affär öppnade- jag och en åttioplussare. Vi köpte bägge jäst och kesella. Undrar om hon också glömde russinen?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar