onsdag, februari 5

Kammusslor ♥





I lördags åt vi helt improviserat något så vansinnigt gott; kammusslor. Testa gärna som en förrätt, själv längtar jag fånigt mycket till nästa smak.

Kammusslor, förrätt, 4 personer


x 4 st kammusslor (frysta blev det för min del)
x ca 5 msk rumsvarmt smör
x 1/2 dl hackad, färsk kruspersilja
x 1 klyfta vitlök
x 2 msk fin(fin)hackad charlottenlök

x salt, peppar

1. Finhacka all lök
2. Hacka persiljan
3. Rör smöret mjukt och blanda i lök och persilja
4. Värm en stekpanna, när het lägg i kryddsmöret och låt smälta
5. Stek musslorna i max 90 sekunder på var sida, glöm inte att salta & peppra
6. Lägg upp och ös över det i pannan, brynta smöret

Klart att servera!

Gudomligt gott, förvånande snabbt och så enkelt. Helt klart värt varenda krona. Själv är jag såld för all framtid. Våga prova vettja!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar