söndag, mars 29

Pysselpigan


förmiddagspysslet, kärleken 
fixar själva skattkartan


så där ja...






En varm men skyig och lite regnig dag som tillbringats med kreativitet vid köksbordet. Ordnade ihop en "karta" för skattjakt. Verkligen skoj att rimma, skriva, klippa och klistra!
Sedan föll det sig som av en slump att vi fick veta att svärisarna var ute på promenad. Ja, eller de pigga pensionärerna kom förbi och lånade våra hundar... Jag och kärleken blåste snabbt över till deras tomma hus och riggade jakten som avslutas med att de kommer att finna det gigantiska ägget till bredden fyllt med godsaker. Spännande, va?

Mycket mer än pyssel och lite småfix har inte hunnits med denna långsamma söndag. Skönt och en fin grund för en vecka som blir full av arbete. Hårt tryck för oss i handeln när mat-Påsken ska njutas hemma i stugorna. Hur roligt som helst!

Känns ovant när klockan är en bra bit efter sju på kvällen och himlen ännu inte mörknat. Om inte alltför länge kommer kvällarna dessutom vara varma nog för att grilla och äta ute i skymningen. En både bildskön och för själen värdefull period vi alla har framför oss...
Mitt års första stora högtid är Konstrundan med picknick, folksamlingar och bilresor genom yrvaket landskap, inte klokt att den går av stapeln redan denna vecka. Ska jobba hårt men spara krafter nog för att orka njuta riktigt, riktigt ordentligt.

Och just när jag börjat sakna Vitsippan nog mycket för att köpa doften i tvålform har jag fått höra att de små, hoppfulla blommorna minsann, om än blygt, tittar fram ur sina tuvor. Blir till att åka på Vitsippe-safari inom kort. Det är alltid helt magiskt att se dem täcka stora gläntor och breda ut sig mellan fjolårets löv och kala grenar!




❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar