torsdag, maj 17

Torsdagslycka

Dagens fyndbord, loppisprylarna 160 kronor tillsammans.

Bra beskrivning

Talldungens gårdshotell

Olivolja ♥ sparris= sant!

Snart lunch och solen skiner


Vilken dag hörrni. Alldeles, alldeles underbar... Fast inte äppelträden slagit ut.

Vaknade strax före fyra i morse, kanske av spänning inför vad som komma skulle?

Kan konstatera att loppisen trots allt inte var min dröm-sådana. Flera hundra bilar hade redan parkerat när vi i god tid anlände till Blekevallen i Vanneberga. Framme vid insläppet rådde trängsel och joggingskorna hade varit rätt val av fotklädsel, om jag uttrycker det så. Innan insläpp uppmanades vi att ta det lugn och tänka på att inte knuffas- då förstår du.
En del småsaker fick självklart följa med hem trots svårigheter som blåst, trängsel och det kalla regn som stundtals vräkte ner. Svärmor hittade ett par äldre Edsbyn träskidor som hon förstod att jag skulle tycka om samt ett litet bord till vår tvättstuga. Sistnämnda har Uffe med små medel renoverat skinande fin, nu är det med ens trevligt att gå ner till källaren och tvätta.
Själv slog jag till på en rödemaljerad Huskvarna stekgryta. Har tittat på en likadan vid ett annat tillfälle men då kostade den trehundra kronor och jag blev snål. I dag trettio pix. Folk, folk, folk överallt sammanfattar dagens första stopp.

Nästa pinne på kartan var Talldungens Gårdshotell där vi blev fantastiskt mottagna och först fick veta lite mer om den Toscanska olivolja som vi senare fick doppa husets surdegsbröd i. Ohhh, så gott! Köpte en flaska olja av den sort som passar att ringla över mat och doppa bröd i.
Tror jag tyckte lika mycket om miljön inne på gårdshotellet som själva olivoljan. Rustika, antika möbler, gamla pelargoner och skolplanscher på väggarna. Atmosfären vänlig. På nätet kan man läsa om den himmelska macka vi också blev bjudna på:

"Talldungens gårdshotell serverar italiensk snabbmat, porchettamacka- smältande mört fläsk, nypressad olja och skånsk ogräs (vattenkrasse och spansk körvel), allt tillsammans med nybakt surdagsbröd."

Jag brukar försöka att inte gnälla över vädret och det tänker jag inte göra i dag heller. Vi hade stor tur när vi bestämde oss för att duka upp till picknick i solen utanför Kiviks Musteri. Dessförinnan hade det varit ömsom soligt som regnigt och blåsigt. Hann äta i solsken, inte illa. Väl i bilen öppnade sig himlen på nytt.
Ner mot Skillinge var det bedövande vackert men verkligen inte läge att ta fram kameran, vi nöjde oss med att leta oss fram till sparrisgården. Köpte ett par buntar av fin, riktigt tjock grön sparris samt två portioner av deras ta-med-hem-sparrissoppa.
Under en vildsint hageltur sprang vi hukande tillbaks till värmen i bilen och bestämde oss för att styra färden hemåt. Senap och kryddor får vi utforska närmre nästa år!

Nu ska vi koka vår sparris, ringla över lite av den Toscanska olivljan samt strö på parmesan och flingsalt. Mathimmeln är nära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar