lördag, december 29

Gott nytt år!

Till dig från mig...




jag, december, 2012



Tillbringade fredagskvällen i Uffes föräldahem ätandes fantastiskt god lutfisk med ännu mer fantastiska tillbehör. Livet kommer långsamt ikapp och lusten likaså.
I dag har jag bjudit in svärisarna på snofsig Nyårsmiddag och hoppas på ännu en gemytlig kväll. 
Ambitionen att laga god mat är lite som att kliva upp på scen för att underhålla. Att prestera i stunden. 
Kommer bjuda på lyxigt italienskt à la Paolo Roberto. Vet, som vanligt, mer när inspirationen fått göra sitt. Kör inga säkra kort när det ska slås på stort utan testar helst nytt. Har dessutom egna idéer i huvudet. Vad sägs om "rödbetscarpaccio med chevrecreme & rostade pinjenötter" till förrätt?
Brukar vara ungefär där, när inspirationen tagit vid, som Uffe får kuska riket kring för att komplettera förrådet av råvaror. Du vet, när Kalixlöjrom plötsligt behövs till förrätten och vit tryffel lika hastigt ska rivas över det varma?

Önskar innerligt att 2013 blir såväl ditt som mitt mest harmoniska år och att vi snart ses, skrattar och mår gott tillsammans. Igen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar