måndag, januari 21

Porterköttet blev som nedan



mört, smakrikt, saftigt & härlig sås

räckte gott till dagen efter med

Vill börja med att tala om att det här tog tid. Räkna med ca 4 timmar i ugnen. Läge att köra in köttet redan vid lunch om du inte vill äta kl 22 som vi gjorde :) För det ska ju koka, svalna i buljongen, delas, stekas i smör så det får fin färg och så vidare... I gengäld hinner du läsa, städa hela huset, ta ett styrketräningspass och färga håret under tiden, haha.
Fast klart värt att vänta på, var på inga sätt ansträngande och hur gott som helst. Såsen riktigt fin. Ser att maträtten betecknas som avancerad. Kan verkligen inte förstå varför så låt dig inte skrämmas. Receptet hittar du här.
Jo, en sak till. Sätt gelé i såsen, det gör underverk. 

Har haft en så gottig helg på alla sätt och vis- både tungt och inte tungt att den är över.
Tungt för att jag gärna fortsatt promenera i sol tillsammans med kärlek och vovvar, gärna fortsatt se på film halva nätterna, gärna fortsatt vila med en bok på eftermiddagen, gärna fortsatt spåna på inredning och besöka loppisar och väldigt gärna fortsatt strunta i allt vad städning heter. Å andra sidan är jag redo att hugga i igen. Helgen har försett mig med energi så det räcker och blir över för en glad vecka till.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar