söndag, november 24

Äntligen helg- en fin en!


entré julmarknad

fastnade vid hästarna

sickna skönheter!

växterna är viktiga för julstämningen...

...gäller att vara ute i tid.

solen värmer gott...

... & hagarna är vårgröna

blåaste blå himlen

solnedgång




Än är den sköna helgen inte över men vågar sammanfatta den som perfekt i all sin enkelhet. Har bakats lussekatter, pysslats, storhandlats, firats första advent lite i förskott, hafts finbesök... Solen har gjort världen ljus och slipat kantigheten av november.

På lördag hade jag en kompis med lillknatte som sällskap hela dagen och kvällen. Kärleken och vovvarna med, såklart. Fjärilar i magen när det var dags att introducera de yngsta i gänget- vår Tage (hund, 1 år) och hennes Alex (människobarn, 2 år). Var beredd på ständig passning då Tage tidigare med all tydlighet visat att barns fladdrande spontanitet rakt inte är något för honom. Gick på det stora hela fint och blev till en lättnad i mattehjärtat. Alex insisterade på att kalla hundarna för "katt" och Tage replikerade med att inte verka förstå att Alex är ett barn- allt väl! :)
Extra mys med övernattande gäster för då hann vi ju med struntprat och sen men god middag. Samt dessert och mer prat. Innan ögonen blev trötta redan vid midnatt...

Och vet du? Det gjorde verkligen inget för tidig kväll betyder att vakna pigg till en dag som bjöd på sol och klarblå himmel! Packade frukosten som matsäck och promenerade upprymt i en värld som kändes ljusare än på länge.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar