torsdag, januari 23

Luftig limemousse







Ca 6 port
Tid: ca 25 minuter + tid för att stelna
Disk: Många skålar blir det!

Limemousse


3 gelantinblad
2 ägg delade i gulor och vitor
3/4 dl florsocker (sukrin melis fungerar utmärkt)
2 limefrukter, rivet skal & saft
2 dl vispgrädde

1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst fem minuter.
2. Vispa äggulor & florsocker riktigt pösigt. Vänd ner limeskalen.
3. Krama ur gelantinbladen & smält dem i limesaften i en kastrull.
    Låt svalna till simmig lag.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
5. Vispa grädden fluffig.
6. Rör gelantinlösningen i äggulorna, blanda i grädden och sist
    äggvitorna.
7. Fördela moussen i dina allra vackraste glas. Ställ dem kallt för
    att stelna, 2-3 timmar eller över natt.

Garnera, servera och njut denna syrligt uppiggande godbit. Svärfar brast till exempel ut i spontan skönsång "Sol, sol sommar & sol" när han fick sig en smak!

P.s Glöm inte att även vuxna blir glada av sockrade glas- i alla fall alla jag känner. D.s




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar