onsdag, januari 21

Kanske en desertör ändå?








Har varit så väldigt sötsugen och pysselsugen hela veckan. Då brukar det hjälpa att baka något gott, som jag sedan bjuder andra på! Ungefär som att jag själv sällan är lika sugen på middag efter att ha stått i matoset. Ett bra tips va?
Sitter i skrivande stund på Espresso House och inväntar en kompis för fika. Köpte en mineralvatten och insåg efter att ha tittat på de övriga priserna att den fikan nog inte blir här. Alltså, hur kan man ta 52 kronor för en fabrikspackad ostmacka och över 40 spänn för en kaffe? Har annat folk så gott om pengar? Vissa verkar ju fika ute varje dag. Utmärkt fritt wi-fi dock.

Nutellasemifreddo, 10-12 bitar

2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 g ljummen nutella

1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsammans med 1 msk socker.
2. Vispa äggulorna pösiga tillammans med 1 msk socker.
3. Vispa grädden så fast att du kan göra toppar i den.
4. Lägg en av marängbottnarna i botten av en springform med lämplig diameter.
5. Krossa den andra marängbottnen till mindre bitar.
6. Blanda grädde, äggulor, äggvitor och den krossade marängen i en bunke.
7. Ringla ner den ljumna nutellan som med fördel går att värma några sekunder i micro för rätt konsistens. Vänd runt i smeten.
8. Häll smeten på marängbottnen i springformen och frys in i minst 5 timmar.

När tårtan är fryst skärs den i portionsbitar och serveras som den är eller tillsammans med färska bär.
Om inte all smet ryms i springformen kan du med fördel frysa den i portionsformar för tillfällen då det lilla kvällssuget sätter in. Om du har dålig karaktär kanske du å andra sidan hellre låter bli, haha!




❤️

2 kommentarer:

  1. Himmelsk! ser den ut och gissa om jag blev sugen :) får nog försöka mej på nåt sånt här fram i sommar eller till någon kommande födelsedag....lite meck är det ju och lat är jag....Du är himla duktig och kreativ!

    Tina, som nog får sova middag en stund............

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Fast vet du? Den är busenkel att svänga ihop. Snabb med, om vi räknar bort tiden i frysen. Lite disk blir det förstås för att nämna minussidan...

      Radera