söndag, augusti 9

Värdefull söndag


mår gott här

vid ett stilla hav

med en horisont som inte skyms

under ett parasoll & med sand överallt

inspirerad tortellini a la jessica

lillan bland blomster





Med risk för att bli tjatig i överkant sänder jag en tacksamhetens tanke… Har fått fyra fantastiska dagar vid havet denna vecka fast denna dag var makalös. Vovvarna små fick rå om varandra hemma då färden bar av till kärlekens hemliga ställe i Yngsjö. Vi kan, som idag, komma dit vid lunch och ändå är just den här biten av stranden glest besökt… Stilla fridfull.
Har läst en hel massa under min parasoll, stått med vatten till låren och filosoferat i det lugna havet. Sträckt armarna rätt ut, njutit av vinden, färgerna, svalkan, värmen och tystnaden. Skrattat åt bråkande måsar, vågat mig nära en stor fisk, gjort ett strandfynd, ritat i sanden och knaprat salta mandlar. Ibland har det kommit en vindpust och ibland en kanotist.

På morgonen körde vi en runda till loppisen där jag under gårdagen fyndade sockerlådor. Hade inte hunnit kika färdigt i alla skrymslen och vrår samtidigt som kärleken lagt undan en gammal skivstång att använda i hemmagymmet. När vi parkerat blev vi varmt välkomnade åter av såväl ägarna som hunden Saida- en bjässe som inte gjorde våra små något alls men gärna följde sina nya ettriga kompisar, sakta lunkande och på artigt avstånd. Tänka sig hur många vänliga jättar Ulla och Tage fått som kompisar denna sommar. På loppisen presenterades jag för en Kirunabo som sedan länge bor strax utanför Kristianstad. Kände igen hans fru som visade sig driva en loppis i Vittskövle. Har varit där många gånger. Och som pappa säger "alla vägar bär till Vittskövle". Fasiken att jag glömde fråga om han äter surströmming!

För att inte glömma kommer här ett ungefärligt recept av kvällens middag. Äter en inte pasta så fungerar gnocchi säkerligen finfint istället för tortellini? Eller zucchini?

------------------------------------

Du behöver:

1 paket bacon
7 medelstora skogschampinjoner
1 finhackad klyfta vitlök
9 "bitar" tinad, hackad spenat
8 cocktailtomater
1 liten burk crème fraiche
en skvätt grädde
riven parmesan
vitpeppar
två nypor salt

--------------------------------------

* Koka ostfylld tortellini i en kastrull

* Skiva baconet, fräs i en stor panna
* Skiva svampen och häll ner tillsammans med baconet, fräs en god stund till
* Hacka vitlöken, pressa vattnet ur spenaten och blanda ner i pannan tillsammans med övrigt
* Dela tomaterna på hälften och putta även dessa i pannan
* Salta och peppra lätt
* Häll i crème frâiche och späd med lite grädde, låt koka upp
* Stäng av plattan, riv över parmesan tills du nästan skäms- då river du leende en snutt till
* Smaka av! Gott? Sleva tortellinin direkt ur grytan ner i pannan, blanda och njut :)


Åh, vilken värdefull söndag att få till skänks! Åh, vilken glädje att vilja spontanlaga mat!




❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar